*** SZÉNSAVFÜRDŐ OTTHON * MAGYAR SZABADALOM AZ EGÉSZSÉGÜNKÉRT * GYÓGYÍTÁS ÉS MEGELŐZÉS *** A SZÉNSAVFÜRDŐ AZ EREK MEGMENTŐJE
Ingyen támogathat
     
Szénsavfürdő otthon

       Nagyobb kép

     
Eladó termékek
     
Bejelentkezés itt!
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
MEGTEKINTETTÉK:
Indulás: 2005-05-13
     
BIM-BAM
     
- Színterápia

SZÍNTERÁPIA

 

A színek gyógyító energiáját évszázadok óta használják különböző terápiákban. Már a régi egyiptomiak is kihasználták gyógyító hatásukat mind a kozmetikában, mind pedig magában az orvoslásban. Az idő múlásával viszont ez a módszer, melyet legnagyobb titokként kezeltek, feledésbe merült.

A korszerű tudományos vizsgálatok, és az érdeklődés felélénkülése hozta magával azt a felismerést, hogy minden szín egy meghatározott hosszúságú elektromágneses hullámnak felel meg, amely meghatározza az intenzitását, és hogy a színeknek ez a tulajdonsága befolyásolhatja az élő szervezetet.

Tudjuk, hogy a színeket a világtalanok is érzékelik. Kisérletek során meghatározott színű helységbe bekísértek egy vak embert. A vörösre festett helységben testhőmérséklete magasabb és a pulzusa gyorsabb lett. A kék helységben az ellenkezője történt. A bizonyítékok súlya alatt a tudósok és az orvosok részletesebben kezdtek érdeklődni e probléma iránt és arra a következtetésre jutottak, hogy a színek is hozzájárulhatnak a gyógyulási folyamatokhoz.

A szín nem más, mint egy bizonyos fényfrekvencia koncentrációja. Ez lehet serkentő vagy depresszív, konstruktív vagy destruktív. Minden színnek megvan a saját specifikus hullámhossza és kapcsolódva ehhez a paraméterhez különböző a biológiai hatása is és ez használható gyógyításhoz és harmonizáláshoz, valamint mélyebb szövetszerkezetek stimulálásához. A színek hatást gyakorolnak pszichénkre, színenként különböző érzetekkel kísérve a hozzájuk rendelt elektromágneses rezgéseket. Azok a sajátos frekvenciák, amelyek egy-egy szín megfelelői, a szemen vagy bőrön át fejtik ki hatásukat a sejtállományra, és korrigálhatják a beteg, vagy elváltozott sejtek rezgéseit. Eközben befolyásolják azok oxigénellátását és az emésztőfermentumok kiválasztását. Aktiválják a vérsejtek képzését és az immunológiai folyamatokat.

 

A szivárvány mintaszerűen bemutatja a színspektrumot, amelyre a fehér fény felbomlik. Ezt 6 szín képezi:

vörös, naracs, sárga, zöld, kék, ibolya.


A látható spektrum 760 nm és 380 nm tartományban mozog és a színeknek ebben számtalan árnyalata és variációja van.

 

A mindennapi életben a különböző színek befolyásolják szervezetünket, hangulatunkat. A narancs, a piros mint maga a napfény felélénkít minket, a kék, a zöld, akárcsak az ég, vagy a tenger kékje nyugtató hatással van ránk. Az alternatív gyógymódok között a színterápia teljesen elfogadott.

A lámpához tartozó készlet hat színből áll. Két csoportra oszthatjuk őket:
" hideg színekre, melyek nyugtatnak, ezért az összes olyan panaszt, ami túlműködés, pl. magas vérnyomás, gyulladások, fájdalmak ezekkel a színekkel kezelünk
" és meleg színekre, melyekkel azokat a problémákat kezeljük, amik alulműködnek, pl. alacsony vérnyomás.

A KÉK szín a nyugalom és a békesség színe. Hideg színnek tekintik. Csökkenti a pulzusfrekvenciát, elősegíti a túlterhelt vérerek normalizálódását, megnyugtatja az idegeket, koncentrálásra késztet, fertőzésellenes hatása van, mérsékli a fájdalmat és hűsít. A legerőteljesebb gyulladásgátló szín, mely rendellenes és gyulladásos folyamatokat rendbe hozza, csillapítja és tisztázza.

Ez a hűvös szín nyugtatólag hat mindenfajta izgalmi állapotban. Ha idegesek, stresszesek vagyunk, és nem tudunk aludni, a kék színtől remélhetjük a megnyugvást és az ellazulást. A kékre a hipofízis (agyalapi mirigy), és minden belső elválasztású mirigy nagyon kedvezően reagál.

Gyermekek számára ez az egyik leggyógyítóbb szín. A kék színnek vegyileg ható sugarai vannak, amelyeket "fékezőkként" lehet jellemezni. A kék szín életerőt ad, mérsékli a nyugtalanságot és a félelemérzetet. Mivel a kék színnek összehúzó hatása van, ezért foghúzás után, vagy baleseteknél keletkező zúzódásra, vérömlenynél, a torok és a gége gyulladásaira (strúma vagy golyva növekedése is megfékezhető), illetve pajzsmirigytúltengésben szenvedőknél nagyon hatásos. Ez a hűvös, steril szín még az aranyeres panaszokra is hat. A gennyes állapotokon is segít a kékkel történő kezelés: a genny felszívódik, s a szövetek normális hőmérséklete is gyorsan helyreáll.
Valamennyi lázzal járó állapot igényli a kék fényt. A kék szín kedvezően hat fájdalmak és vérbőség esetén, továbbá vérzés és álmatlanság ellen. Hatást fejt ki a herére és a petefészekre - használható nőknél a klimaktérium időszakában fellépő fájdalom ellen. Kiváló hatása van a vérnyomás csökkentésekor. Hatékony segítséget nyújt asztma, bárányhimlő, sárgaság és reumatizmus esetén. A túlsúlyos betegek étvágyát csökkenti, s így hatékonyan támogatja a fogyókúrát. Kék színnel kezelik továbbá a hangproblémákat, fejfájást, heveny légcső- és hólyaghurutot, isiász betegséget, hiperaktivitást, égési sebeket, bőrfertőzéseket, ekcémákat, bőrhólyagokat, gyomorfekélyt, kólikát, gyomorhurutot, hátfájást, hemorroidákat, szemfertőzéseket és az állkapocsgyulladást. Kedvező hatással van a mellékvesére és pozitívan hat az érszűkületre, segít a terhességben.

A sötétkék a Jupiter színe, a magasabb szellemi tudományokkal áll kapcsolatban. Jog, erkölcs, filozófia, morál, vallás - mind-mind "jupiteri" fogalmak. Hétköznapi szinten a növekedés és a gyarapodást segíti elő, emellett a kívülről - vagyis más emberektől, a körülményektől - "érkező" szerencsét hozza magával. Tanulási problémák esetén is segít. Talán nem véletlen, hogy ilyen volt valamikor az iskolaköpenyek színe is.
A kék nyugtatóan hat minden izgalmi állapotra, lelassítja a pulzust és a légzést, csökkenti a vérnyomást, oldja a stresszes görcsöket. Jótékonyan támogatja a lelki béke kialakulását, a felüdülést biztosító alvási folyamatokat. E kék szín elutasítása belső nyugtalanságot tükröz. Goethe színtani vizsgálódásai során arra a megállapításra jutott, hogy a kék vonzódik a vöröshöz, kombinációjuk nagyon hatékony.

A PIROS szín az első, amely a megjelenik a látható spektrumban. A színsugarak közül a vörös hullámhossza a legnagyobb. A vörös a meleg színek képviselője. E szín energiájának van a legnagyobb biostimulációs képessége. Erőteljes szín, mozgás, az energia, a legforróbb, érzelemteli, izgató színeként tartják számon.

A vörös szín energiafokozóként hat. A test alsó részével áll kapcsolatban, a gerinc alsó végétől egészen a lábfejekig, magában foglalva a szaporodás szerveit is. A fizikai erő fokozására, a derékfájás enyhítésére, a vérkeringés felpezsdítésére használható. Aktivizál, élénkít, lendületesebbé, intenzívvé tesz. Renyhe és redukáló folyamatokat új lendületbe hozza, erősíti a gondolkodást. Jó hatással van a nemi szervek működésére is. Némely, nem gyulladt bőrproblémánál kiváló.

A vörös szín energiahiány esetén fejti ki stimuláló hatását. Gyorsítja a vér és más testi folyadékok áramlását, ezért vérellátási zavaroknál használják. Elősegíti a vörös vérsejtek képződését, felpezsdíti a vérkeringést, remek az alacsony vérnyomás kezelésére., serkenti a szívműködést, a légzést és a kiválasztást, tágítja az ereket és javítja a vérellátást. A vörös szín ún. "növekedési sugarakat" tartalmaz, és ezért sebek gyógyítására használják (amennyiben viszont a seb gennyes, fertőtlenítéshez a kék fényt is alkalmazzák). Krónikus torlaszokat old fel, a sorvadásos folyamatokat is gyógyítja. A vörös szín az ekcémára, valamint az összes, nem gyulladásos bőrbetegségre kedvező hatást fejt ki. Ösztönző hatása van krónikus, köhögés, valamint gégefő- megbetegedések esetén is. E szín energiája fagyási sebek, vészes vérszegénység, izomgörcs, lábujjak vérellátási zavara, energia vagy hőhiány, fájdalmas menstruáció, terméketlenség, emésztési zavarok valamint impotencia és frigiditás esetében is hatékony.

Lázas betegség esetén, magas vérnyomásnál, vagy műtét után nem ajánlott, hiszen gátolhatja a véralvadást. Kerülendő szívpanaszok esetén, valamint, ha relaxálni kívánunk.

A "harcias vörös", a Mars színe, az aktivitást, a tettrekészséget, a türelmetlenséget és az agressziót is fokozza. Ha valakinek bátorságra van szüksége egy adott helyzetben, esetleg egyszerűen ki akar lendülni a holtpontról, vagy depressziós, akkor jó szolgálatot tesz a vörös.

Kínában a virtus színe, az aztékoknál a vérrel azonosították. A vörös a testnek erőérzetet kölcsönöz, ezért a sportolók előszeretettel használják. Összegezve e szín tulajdonságait: erőt, energiát, temperamentumot, férfiasságot, sikerre törekvést, győzni akarást, szeretetet, szerelmet, szenvedélyt, szexualitást jelöl. Túlzott jelenléte türelmetlenséget, nyugtalanságot, agresszivitást válthat ki, különösen túlérzékeny és hiperaktív egyéneknél. Ebben az esetben a komplementer színt - a goethei színkör értelmében a zöldet - kell adagolni.

ZÖLD szín fordul elő a természetben leginkább. Semleges tényezőnek tekintik. A zöld szín energiája teremti meg az egyensúlyt és a harmóniát. Fontos az idegrendszer és az általánosan jó egészségi állapot számára. Erősíti az idegeket, a belső nyugalmat és a lazítási folyamatokat. Gyulladásos megbetegedések ellen mérséklően hat.

 

Ismert tény, hogy a levélzöld (klorofill) frissíti az ember bőrét egészen öregkoráig és fiatalos erőt ad azzal, hogy meggátolja a degeneratív anyagok felhalmozódását. A zöld a természet, a növekedés és az általános regenerálódás színe. Ennélfogva a zöld szín gyógyhatása elsősorban harmóniateremtő és roboráló erejében rejlik.


A zöld szín a szívnek, a tüdőnek, az immunrendszernek és a csecsemőmirigynek felel meg. Harmóniát és nyugalmat ébreszt, csökkenti a légzési panaszokat. Nehezen begyógyuló sebeknél, felfekvéseknél kiválóan használható. Kiegyensúlyoz, feloldja a feszültséget, csillapítja a fájdalmas folyamatokat, mély nyugalmat nyújt. Autoimmun betegség esetén kerülendő.

A zöld szín jól bevált idegi eredetű panaszok, köszvény, hörghurut, szamárköhögés, fekélyek, ciszták esetében. Ezen kívül kedvező hatása van a csontképződésre, erősíti a bőrt és hat a seborrhoea és az akne ellen. Zöld fénysugárzással a különböző szembetegségek, még a cukorbaj által előidézettek is, jellegzetesen gyorsan és hatékonyan gyógyíthatók. Az alvászavarokat is kedvezően befolyásolja. Serkenti a nyirokmirigyeket, hatással van a csecsemőmirigyre is, gyorsítja az izom- és szövetgyarapodást, viszont gátolja a túlburjánzó sejtnövekedést, ezért daganatos betegségekben különösen kedvező. Nehezen gyógyuló, váladékozó sebek kitisztulását elősegíti. Csírátlanító, fertőtlenítő hatású, a műtőkben is ezt a színt használják. Ízületi és visszérgyulladások a zöld szín hatására fájdalommentessé válnak. Mérsékli a szívfájdalmakat, elősegíti a vér- és keringési rendszer működését, kompenzáló hatása van magas vérnyomás esetén. Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szünteti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli. Általános regeneráló és frissítő hatással bír, csökkenti a lázat, nyugtat, jobb közérzetet biztosít, és növeli az életerőt.

A zöld semleges színként hatását frissítőként és nyugtatóként is kellemes ritmusban fejti ki, mindig kiegyenlítően, enyhítően. Mindenhová odaillik, ahol a harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát kell helyreállítani: különösen a szélsőséges állapotokban van nagy szükség a zöld szín lágy, kiegyenlítő hatására. Természetesen ez a szín csodálatosan használható megelőzésre is, minden rejtett zavar esetén, még akkor is, ha a zavar nem nyilvánul meg konkrét betegség formájában.

Ismert, hogy zöld tónusú szemüveg hordása egyfajta belső nyugalmat kölcsönöz. Napóleon, heves természetének kiegyensúlyozására tudatosan viselt zöld kabátot.

 A SÁRGA meleg szín, a Nap erejét közvetíti: erőt és lendületet ad. Idegrendszerünket és emésztőszerveinket erősíti, hangulatunkat az optimizmus irányába hangolja.
A mellékvesék és a napfonat (solar plexus) területének, valamint az emésztő és keringési rendszernek feleltethető meg, igy rajta keresztül megszüntethetők az úgynevezett vegetatív zavarok. Ha környezetében növeli a sárga szín mennyiségét, azzal enyhíti a szellemi fáradtságot, segíti az emésztést, lazítja az izmokat, oldja az idegességet.

A sárga szín erősíti a gyomrot, de túlzott alkalmazása rosszullétet, sőt hányingert is okozhat. A méregtelenítő szervek: a máj, a vesék és a húgyhólyag, valamint az emésztőszervek, a gyomor, az epehólyag, a hasnyálmirigy és a lép működését ösztönzi és erősíti. Hatásos emésztési zavarok, puffadás, rekeszizomsérv, hányinger, gyomornyálkahártya gyulladása, fekély, cukorbaj, klimaxos folyás, idült reuma, izületi gyulladások, étvágytalanság, idegrendszeri betegségek (fóbiák) gyógyulásában. Bizonyos krónikus zavarok a sárga szín hatására hevennyé, s így könnyebben kezelhetővé válnak.

Ha szellemi tevékenységet végzünk, sárga szín alkalmazása mellett jobban tudunk összpontosítani a logikus gondolkodást, fokozza az önuralmat, biztonság-érzetet ad. A sárga felvidítja a melankólikusokat, ösztönzi a méregtelenítő rendszert, normalizálja az alacsony vérnyomást és a rezignáltság időszakait tevékennyé változtatja.

Kerülje a sárgát, ha hiperaktív, ha gyomorfájás gyötri, vagy ha agresszív viselkedésre hajlamos.

A sárga a türelmet, a toleranciát, a bölcsességet és a szellemi energiát képviseli. Legközelebb áll a fényhez, a Naphoz, ezért korábban hangsúlyosan az uralkodók színe volt. Kínában a gonosz lelkek elleni varázsigéket sárga papírra írják. Goethe idézve: "…hatását különösen egy szürke téli napon figyelhetjük meg, ha sárga üvegen keresztül szemlélődünk. Örül a szem, a szív kitágul, a kedély felderül, meleg árad szét körülöttünk."

A NARANCSSÁRGA átmenet a sárga és a vörös szín között. Élénkítő, de nem annyira agresszív, mint a vörös. A narancssárga a siker, a dinamizmus színe. Az emberi energiamezőt feltöltve, a fizikai energiát tudati bölcsességgel párosítja. Elősegíti a koncentrálóképességet, vidám, nem erőszakos depresszióretardens, immunrendszert aktiváló, meleg és aktív szín.

Narancsszínnel kiválóan gyógyítható az étvágytalanság és a kóros fogyás, de jól hat bizonyos emésztési zavarok, pl. székrekedés esetén is. A mirigyrendszert is mozgósítja, egyértelműen hat a lépre, ezáltal kedvezően befolyásolja a vértestecskék lebontását és a nyirokkeringést. A krónikus és heveny légcsőhurut is nagyon kedvezően reagál a narancsszín-besugárzásra. Az immunrendszert egészében erősíti, ezzel együtt a test összes öngyógyító erejét. Műtétek előtt és utáni állapotoknál, pajzsmirigy alulműködés és egyéb hormonzavaroknál nagyon ajánlott szín. Baleseteknél, izommerevedési zavaroknál, bőrbetegségeknél, emésztési zavaroknál, sőt kozmetikában is lehet vele "orvosolni". Általában ösztönző hatása van. Depresszió, pesszimizmus és ernyedtség esetén a legfontosabb szín.

Az örömöt, az együttlétet és a női érzékiséget képviseli. Kínában a filozófiatudományok színe, a szemlélődésé, a beteljesülésé, a boldogságé. Az azték kultúrában az élelem jelképe, kötődve fő táplálékukhoz, a kukoricához. Indiában a bátorságot, áldozatkészséget fejezi ki.

 

A LILA inspirációs, meditációskészség-javító, belső megtisztulást segítő szín. A misztikus lila azoknak az embereknek nyújt hathatós segítséget, akik fokozottan veszik igénybe intuitív képességüket a mindennapok során. A lila a spiritualitás színe.

A fejtetővel és a koronával (korona csakra) áll kapocslatban, energizálja az agyalapi mirigyet, serkenti az agy felső részét és az idegrendszert. Szellemileg nyugtató, gyulladásgátló, görcsoldó. Inspirációs hatásánál fogva elősegíti a meditációt és a vizualizációt. Csökkenti a pangást az orr melléküregben, enyhíti a fejfájást, az asztmát és a gennyes hörghurutot és olyan betegségekben is segíthet, mint a Sclerosis Multiplex. Az ideges eredetű zavarokra, lelki kimerültségre és hasonló panaszokra nagyon jó a lila szín. Fizikai hatását tekintve hipnotizáló, kikapcsoló, nyugtatóan hat az idegekre, ezért epilepsziásoknak, álmatlanságban szenvedőknek kifejezetten jót tesz. Feledékenységre, fejfájásra, isiászra, lumbágóra is hatásos. Segíthet kezelni a neurózist és a skizofréniát. E szín a magabiztosságot, a hatalmat és a távolságtartást képviseli. Mint a narancs kiegészítő színe a nyirokkeringésre is serkentően hat.

A lila szín kerülendő mentális betegségek vagy alkohol és drog problémák esetén.

Vissza a főoldalra

Megrendelem!

     

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról